БЕСПЛАТНИ КОТЛОВИ ЗА 46 ДОМАЋИНСТАВА

У склопу пројекта смањења загађења ваздуха из индивидуалних грејних извора, у Краљеву су потписани уговори о додели укупно 46 бесплатних котлова на гас, 23 снаге 25 kw и исто толико снаге 35 kw. 

За замену постојећих грејних уређаја котловима који користе гас као еколошки прихватљивији енергент у граду на Ибру, Министарство за заштиту животне средине издвојило је осам милиона динара, краљевачка локална самоуправа 1,45 милиона, док грађане који су прошли на Конкурсу нови котао неће ништа коштати.

фото: инфоКВпрес

– На основу теренских записа конкурсна комисија је од пријављених 54 одобрила 46 пријава које у потпуности испуњавају услове. Заменом котлова смањује се емитовање штетних честица у ваздуху, а циљ је смањење загађења у Краљеву које је по овом основу међу најзагађенијим градовима у Србији – каже Лидија Бољевић из Одсека за заштиту животне средине краљевачке Градске управе.

фото: инфоКВпрес

И добитници котлова истичу да је прелазак на грејање на гас и здравије и исплативије у односу на дрва или угаљ.

– Нисам се двомумио да ли да да учествујем на Конкурсу. У сваком случају је јефтиније у односу на друге енергенте и еколошки исправније – каже Милорад Шекуларац, један од 46 добитника нових, савремених котлова за грејање на гас.