ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА ЕТНО ТУРИЗАМ

Ако је судити по прва три месеца ове године током којих је у краљевачком крају остварено око 22.000 ноћења, овдашње туристичке посленике очекује још једна успешна летња сезона.

Хотел ,,Добре воде,, на Гочу – фото: инфоКВпрес

Томе у прилог иде и податак да су почетком године за само неколико дана подељени ваучери за боравак у некој од овдашњих туристичких десетинација.

фото: инфоКВпрес

– Као и лане, и ове године је највеће интересовање за боравак у етно и сеоским туристичким домаћинствима на подручју Лопатнице, Богутовачке и Матарушка Бање, села Рудна на истоименој висоравни, као и на планини Гоч повише Краљева. Домаћи туристи се све више окрећу одмору у природи, а повећано је и интерсовање гостију из иностранства, нарочито земаља у окружењу – каже Ана Миросављевић, директорка Туристичке организације Краљево.

фото: инфоКВпрес

На територији Краљева укупно је регистровано око 100 сеоских домаћинстава са туристичком делатношћу, по чему краљевачки крај предњачи у Србији.

фото: инфоКВпрес

– Уз успешне промо кампање, сарадњу са ТО Краљево и локалном самоуправом, као и све богатију понуду, туризам је привредна грана која се све брже развија на подручју града на Ибру – задовољно трљајући руке поручују овдашњи туристички посленици.