БУДУЋНОСТ СРПСКЕ АТЛЕТИКЕ

Само неколико дана после међуокружног, у организацији Атлетског и Савеза за школски спорт Србије, као и краљевачког Спортског савеза, на реновираном атлетском стадиону у Краљеву одржано је и финално, републичко школско такмичење у атлетици.

фото: инфоКВпрес

У својим узрасним категоријама, односно од првог до шестог разеда у такозваној малој и од седмог разреда основне до четвртог разреда средње школе у великој атлетици, у три техничке и три тркачке дисциплине, као и штафети, овом приликом надметало се око 600 основаца и средњошколаца из свих крајева Србије који су претходно остварили најбоље резултате на међуокружним такмичењима.

фото: инфоКВпрес

Демонстрирајући вештину и физичку припремљеност на завидном нивоу,  ученици су показали да правилним, стручним и врдним радом, уз пристојне услове за тренинг и такмичења младих талената, „краљица спортова“ у Србији има лепу перспективу. 

фото: инфоКВпрес

А, како то доликује оваквом такмичењу, они најбољи награђени су пехарима и медаљама уз, како су многи истакли, лепе успомене са модерног спортског здања крај Ибра.