ГРАДОНАЧЕЛНИК ТЕРЗИЋ ПРИМИО ПРЕДСТАВНИКЕ КРАЉЕВАЧКОГ ПОЗОРИШТА

Одлуком стручног жирија на недавном Фестивалу професионалних позоришта Србије „Јоаким Вујић“, Краљевачко позориште (КП) освојило је чак осам награда што је највећи успех у историји театра у граду на Ибру.

фото: инфоКВпрес

Тим поводом представнике Краљевачког позоришта примио је градоначелник др Предраг Терзић који је, честитајући на успеху, истакао да се Краљевчани с правом поносе најбољим театром у држави  јужно од престонице.

– Учинићемо све како би услови у Краљевачком позоришту били много бољи. У ребалансу буџета опрделићемо додатна средства за програмске активности и путовања. Осим тога, морамо да пронађемо начин да добијемо сагласност за нова запошљавања како би млади глумци, који годинама раде по различитим основама, коначно добили уговоре на неодређено време – поручио је градоначелник Терзић.

фото: инфоКВпрес

Прву награду на Фестивалу, подсећамо, добила је представа „Црна овца“ Краљевачког позоришта, док је комад „Трпеле“ у копродукцији са Шабачким позориштем освојио прву награду критике. За најбоље глумачко остварење признање су добили ансамбл представе „Трпеле“, Горица Динуловић за више улога у „Црној овци“ и Никола Воштинић за улогу Поштењака у истој представи. Награда за режију и сценографију припала је Снежани Тришић редитељки представе „Трпеле“ док је у у конкурецији младих глумаца за најбољег  проглашен Владимир Јовановић.

– У веома сложеним условима радили смо обе представе које су оствариле историјски успех на једном од најстаријих и најзначајнијих позоришних фестивала у нашој земљи – истакао је Миодраг Динуловић, директор КП. – Верујем да ћемо наћи саговорника у Републичкој комисији за запошљавање који ће препознати да сви они који у нашој установи чаролију чине могућом заслужују стални посао. Навиикли смо се да из немогућег стварамо могуће. Чини ми се да је време да томе дође крај и да коначно уживамо плодове свог вишегодишњег рада и труда.