ГРАД ПОМАЖЕ ПРЕВАРЕНИМ ГРАЂАНИМА

Разочарани смо што је злоупотребљена одлична идеја државе Србије за побољшање енергетске ефикасности и што су поједини грађани Краљева преварени. Предузећемо све правне кораке како би се казнили они који су преварили велики број Краљевчана, односно Град ће поднети кривичну пријаву, а очекујемо да се кривичном гоњењу придруже и сви оштећени грађани.

Ово је изјавио др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, поводом подношења кривичне пријаве против овдашњег предузећа „Експрес пвц“ због неиспуњавања уговорних обавеза. Ово предузеће, према његовим речима, као прворангирано на Јавном позиву за привреднике за замену столарије грађанима у склопу великог националног пројекта, није испунило своје обавезе према дванаест краљевачких породица које су новац уплатиле унапред. Од њих је, наиме, „Експрес пвц“ наплатио укупно 876.000 динара за постављање нове столарије на објектима, али ни после девет месеци посао није чак ни започет.

Градоначелник додаје да су сви услови које је Министарство рударства и енергетике поставило приликом избора најповољнијих понуда били испуњени и да није било разлога за сумњу у обављање преузетог посла.

– Овај проблем грађани неће морати сами да решавају – нагласио је Терзић. – Град  ће обезбедити додатна финансијска средства из свог буџета како би успео да надокнади штету свим превареним Краљевчанима.