НА БЕРАНОВЦУ ОДРЖАНО ПРВЕНСТВО ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ТРЦИ СА ПРЕПРЕКАМА

У организацији Команде Копнене војске и Друге бригаде КоВ као домаћина, на војном комплексу „Берановац“, одржано је Првенство Војске Србије у дисциплини – Трка са препрекама на 10.000 метара.

фото: инфоКВпрес

На овој трци која се први пут организује учествовало је осам екипа  из састава Војске Србије, као и једна екипа Минстарства одбране – Генералштаб ВС, Копнена војска, РВиПВО, Команда за обуку, 72.бригада за специјалне операције, 63. падобранска бригада, Гарда ВС, Одред Војне полиције за специјалне намене „Кобре“ и Војна академија Универзитета одбране, са укупно 63 такмичара од којих су  две жене.

фото: инфоКВпрес

– Учесници су имали задатак да што брже савладају веома захтевну стазу дугачку 10 километара са укупно 24 препреке које изискују велики психофизички напор. Према пропозицијама, у екипној конкуренцији бодује се по пет најбољих резултата – каже поручник бојног брода Иван Обреза из Друге бригаде КоВ.

фото: инфоКВпрес

Сви учесници овог надметања које би требало да постане традиционално показали су завидну вештину, физичку и психичку припремљеност успешно савладавајући све препреке, од такозваног „Евереста“, преко тунела од бетонских цеви у дужини од 21 метра, до савладавања зида од гума високог четири метра и пузања испод тенка и жичане ограде.

фото: инфоКВпрес

Победник у екипној конкуренцији је екипа Копнене војске испред екипа 72. бригаде за специјалне операције и 63. падобранске бригаде. У појединачној конкуренцији најбржи је био старији водник прве класе Далибор Анђелковић из Копнене војске који је стазу савладао за 49 минута и 28 секунди, док је код жена бржа од своје колегинице била војна службеница Бојана Марић из Команде за обуку која је остварила време од једног сата и 19 минута.

фото: инфоКВпрес

– У Војсци Србије велика пажња придаје се физичкој обуци и спорту. Надоградњом и оспособљавањем у том домену усавршавамо се за још успешније извршавање додељених задатака – нагласио је Обреза.

фото: инфоКВпрес