АКЦИЈА ПРИПАДНИКА САОБРАЋАЈНЕ ПОЛИЦИЈЕ

Припадници Министарства унутрашњих послова, Управе саобраћајне полиције, током предстојећег викенда спровешће акцију појачане контроле саобраћаја, са посебним акцентом на откривање најтежих прекршаја чије чињење може имати трагичне последице по учеснике у саобраћају.

Како би се побољшало стање безбедности саобраћаја, на свим најважнијим путним правцима саобраћајна полиција појачано ће контролисати прекршаје прекорачење брзине кретања возила, непрописно претицање, управљање возилом под дејством алкохола или психоактивних супстанци, некоришћење сигурносног појаса и непрописно коришћење телефона током вожње.

фото: инфоКВпрес

У контроли саобраћаја биће ангажован максималан број полицијских службеника, као и сви расположиви технички уређаји, укључујући радаре, алкометре и уређаје за контролу психоактивних супстанци.

У последње три године током јуна просечно је на путевима у Србији живот изгубило 50 људи, а саобраћајне незгоде највећим делом биле су последица неприлагођене брзине кретања.

Министарство унутрашњих послова апелује на грађане да поштују саобраћајне прописе и да одговорним понашањем сачувају свој и туђе животе и допринесу очувању своје безбедности и безбедности других учесника у саобраћају.