ОБЕЛЕЖЕНА ГРАДСКА И СЛАВА ХРАМА СВЕТЕ ТРОЈИЦЕ

Светом архијереjском литургијом, свечаном литијом улицама града, као и традиционалним освештавањем „записа“ код Духовног центра „Свети владика Николај Велимировић“ за који се верује да је заштник града, Краљевчани су на пригодан начин прославили Свету Тројицу, један од највећих хришћанских празника, храмовну славу истоимене Саборне цркве у Краљеву и – славу свога града.

фото: инфоКВпрес

У цркви Свете Тројице, у присуству великог броја грађана, од којих је знатан број остао и у црквеној порти, свету архијереjску литургију јутрос је предводио игуман студечнички Тихон, који је потом са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем пресекао славски колач.

фото: инфоКВпрес

У литијској поворци која је, у суботу по подне, упркос пљуску, од Саборне цркве улицама прошла поред Споменика солунским ратницима у центру града, а потом и споменика борцима палим у ратовима од 1991. до 1999. године пред зградом Градске управе, уз челнике локалне самоуправе, свештенство и бројне грађане нашли су се и представници Војске Србије, као и припадници МУП који такође славе исту славу.