ГРАД КРАЉЕВО ФИНАНСИРА ПОСЕБНЕ ПРОГРАМЕ У СПОРТУ

Као и лане, за финансирање посебних програма у спорту и ове године из градског буџета Краљева опредељено је пет милиона динара овдашњим спортским клубовима, удружењима и организацијама.

Посебни програми, како стоји у образложењу Спортског савеза Краљева, подразумевају активности које не спадају у редовна финансирања, односно организацију или учешће на турнирима или манифестацијама које репрезентују и клубове и град на Ибру.

Тако је одлуком Градског већа овдашњи Спортски савез за развој кошаркашког, рукометног и атлетског спорта кроз организацију међународних турнира и митинга добио 1,8 милиона динара. Од тог износа по 600.000 динара Савез ће уложити у организацију  кошаркашког турнира у септембру на којем је, уз домаћу Слогу, најављено учешће кошаркаша Партизана, чачанског Борца и шпанске Валенсије, као и за септембарски атлетски митинг и рукометни турнир у октобру.

фото: инфоКВпрес

АМСК „КВ рејсинг тим“ добио је 1,3 милиона за обележавање 50 година ауто-мото трка на Бераовцу, а СУБС „Слога“ милион динара за развој борилачких спортова и организацију Првенства Балкана.

За организацију одбојкашког турнира за пионире и кадете и кампа на Гочу Одбојкашки клуб „Техничар“ добио је 400.000 динара, ФК „Магнохром“ 200.000 динара за организацију турнира деце рођене 2008. године, исти износ добио је и ФК „Пролетер“ из Печенога за побољшање квалитета фудбалског терена, као и Кик-бокс клуб Краљево за припреме за учешће на Првенству Балкана.