КРАЉЕВАЧКИ ПОЛИЦАЈЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ СВОЈ ПРАЗНИК

Пригодном свечаношћу у Мултимедијалном центру „Кварт“, Дан министарства унутрашњих послова, Дан Полиције и своју крсну славу – Свету Тројицу, обележили су и припадници Полицијске управе у Краљеву (ПУК).

Сумирајући резулзтате постигнуте током минулих годину дна, констатовано је да је на територији коју покрива ПУК безбедност грађана и њихове имовине на високом нивоу.

фото: инфоКВпрес

– Број кривичних дела смањен је за 13 одсто, смањен је број кривичних дела са елементима насиља где су као последица наступиле телесне повреде, а није било ниједног случаја наношења телесних повреда ватреним оружјем. Повећан је број заплена наркотика, а само у једној таквој акцији заплењено је више од 320 килограма марихуане – у најкраћем рапортира потпуковник полиције Жељко Рајковић, начелник ПУ Краљево.

Према његовим речима, на централној манифестацији прославе у Београду, заклетву је недавно положило и 40 полицијсих службеника који су радни однос засновали у ПУК.

фото: инфоКВпрес

– Осим тога, захваљујући министру Вулину, почетком ове године у рад је пуштен нови, савремени објекат Полицијске испоставе на Копаонику чији је значај вишеструк с обзиром на близину копнене зоне безбедности и повећање броја туриста – додао је Рајковић.

Поводом празника, начелник Рајковић је, због изузезтних резултата и доприноса у остваривању безбедности грађана, као и исказаног професионализма и ефикасног извршавања задатака, увећањем коефицијента плате наградио 10 полицијских службеника.