СВЕЧАНОСТ У СЕЛУ АДРАНИ

Уз чинодејствовање епископа жичког Јустина, у селу Адрани освештан је темељ и положена повеља у Храм Свих Светих који је у изградњи.

фото: инфоКВпрес

Управо на сеоску славу Свих Светих, овој свечаности присуствовали су и градоначелник Краљева др Предраг Терзић, начелник Рашког округа Небојша Симовић, челници локалне самоуправе, директори јавних предузећа и установа и бројни мештани.

фото: инфоКВпрес

Епископ жички Јустин пренео је верном народу, милошћу и благоуверењем Оца Небеског, благослов из манастира Црна река, где су положене мошти великога чудотворца Светог Петра Коришкога.

фото: инфоКВпрес

– Ово је велики дан за мене који хоћу да поделим са вама, и зато преносим благослов, светлост, силу, моћ, благодат, онога места. Нека благодат и сила буду у овом Храму од Светог Петра Коришкога и од самога Бога – поручио је владика Јустин.

фото: инфоКВпрес

Парцелу за изградњу храма цркви је поклонио мештанин Милан Радичевић, а аутор идејног решења је архитекта др Љубиша Фолић из бироа „Епархијска радионица“. Црква је у облику уписаног крста са једном куполом и три апсиде, површине 72 квадрата, у византијском стилу, светогорског типа. На улазу у порту налази се и звоник, а планирана је и изградња парохијског дома и крстионице. Изградњу првог храма у овом селу, осим локалне самоуправе помогли су и Министарство правде, локална предузећа, као и бројни појединци.