БОГАТ ПРОГРАМ ТРАДИЦИОНАЛНОГ „ВЕСЕЛОГ СПУСТА“

Традиционални, 33. по реду „Весели спуст“ – популарно сплаварење Ибром на „траси“ дугачкој 25 километара, од средњовековног града Маглича, па до Матарушке Бање и Краљева, биће одржан 17. јула.

(архивска фотографија) фото: инфоКВпрес

Организатори једне од најстаријих манифестација ове врсте у Србији, град Крљаево, Кајак клуб „Ибар“ и Туристичка организација, очекују долазак бар неколико стотина „сплавара“ из свих крајева земље, али и из држава у окружењу.

(архивска фотографија) фото: инфоКВпрес

Старт најлуђе журке на води предвиђен је за недељу ујутро, 17. јула, подно зидина средњовековног Маглича, а прилику за предах учесници ће имати најпре у Богутовачкој, а потом и у Матарушкој Бањи. Први пут истовремено, како је најављено, у Краљеву ће се одржати и традиционална манифестација „Сребрни казан“, у народу познатија као „Пасуљијада“, такмичење мајстора кухиње и кувара аматера у припремању чорбастог пасуља.

(архивска фотографија) фото: инфоКВпрес

Из Туристичке организације поручују да ће практично цела недеља бити посвећена „Веселом спусту“ уз богат забавни програм. Тако ће 11. јула на Тргу српских ратника у центру Краљева концерт одржати Тони Цетински. На истом месту, у петак 15. јула, предвиђен је концерт легендарне „Рибље чорбе“. Дан касније, на истом месту наступиће Бојан Маровић, а потом и др Неле Карајлић и „Забрањено пушење“. У недељу, „Весели спуст“ и „Пасуљијада“ биће зачињени концертом Зорице Брунцклик, такође на централном градском тргу.