АКЦИЈА МЕШТАНА БЕРАНОВЦА И ЈОВЦА

Становници Берановца и Јовца, чланови Савета месне заједнице, одборници, играчи и навијачи Фудбалског клуба Рибница из Јовца, млади и стари… удружили су се још једном како би свој крај средили и улепшали. Косили су простор око фудбалског стадиона, а уз просторије клуба дограђују још једно купатило – за гостујуће играче, будући да овај клуб, стар пола века, са омладинским и пионирским тимом, игра Окружну лигу. Такође, уређен је простор око теретане на отвореном и трим стазе, као и друге зелене површине у овом делу насеља.

фото: инфоКВпрес

Према речима Петра Шалинића, председника Савета месне заједнице Берановац, акције попут недељне су за мештане овог краја уобичајене и редовне јер они не дозвољавају да живе у запуштеном и несређеном окружењу. Како каже, они не желе да само чекају јавна комунална предузећа да заврше нешто што они сами, поред својих кућа, треба и могу да ураде.

фото: инфоКВпрес

– Треба да научимо како треба да живимо у заједници, да се удружујемо за своје добро. Хајде да сами кренемо, покренемо једни друге, да урадимо нешто и за децу, не само да имамо личну корист. Ми старији треба да помогнемо младима да иду даље и напредују. Волео бих да ово постане традиција“, каже председник Савета, додајући да су међу акцијашима углавном млади, али помажу и они који су загазили у девету деценију живота – истиче Шалинић.

фото: инфоКВпрес

Уз помоћ Града и јавних комуналних предузећа „Чистоћа“ и „Путеви“, мештани су раније већ очистили део код вртића „Миломир“. Такође, удружено су уредили и сеоско гробље, направили приступне путеве.

Шалинић је захвалио Граду односно градоначелнику и јавним комуналним предузећима на помоћи и подршцу истичући да „сами не бисмо могли ништа, али заједно – види се колико можемо“.

фото: инфоКВпрес

Мештане Берановца и Јовца током акције обишао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић. Он је истакао да је овакав начин живота у заједници пример уједињених људи који без икаквог личног интереса желе да допринесу бољем животу у месту у којем живе.

Градоначелник је подсетио на то да је у овом делу града много тога урађено како би сви мештани имали услове за квалитетан живот – направљен је пут кроз Јовац, пешачка стаза, амбуланта, вртић, теретана на отвореном и трим стаза, дневни центар за старе… Такође, Град је обезбедио средства како би фудбалски стадион био осветљен.