ТРИДЕСЕТ МИЛИОНА ДИНАРА ЗА РАЗВОЈ ПОЉОПРИВРЕДЕ

Пољопривредни произвођачи са територије града Краљева и ове године потписали су уговоре са Градом о додели средстава за подстицаје инвестицијама у физичку имовину пољопривредних газдинстава, у оквиру Програма подршке спровођења пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2022. годину на територији града Краљева.

средства#за#пољопривреду

На овогодишњем конкурсу 145 пољопривредника је остварило право да добије средства, један је одустао, а четворо нису испунили услове. За ту намену, од предвиђених 37.000.000, потрошено је 30.020.000 динара.

Највише пољопривредника је добило средства у сектору млеко – за набавку уматичених крава и јуница – 90. У сектору месо – што подразумева набавку телади за тов, 41 корисник је добио средства. Девет је потписника уговора у сектору воће и поврће,  а пет је у сектору пчеларство.

фото: инфоКВпрес

– Поред средстава која добијају пољопривредници потписници уговора, Град је определио и средства која ће користити пољопривредици који желе да оду на сајмове, а први пут ове године град Kраљево ће обезбедити средства за одлазак на сајам пољопривреде у иностранству. Мислим да је јако важно да пољопривредници, поготово они млађи, оду на сајмове, тамо науче нешто ново, виде нешто ново, буду у прилици да купе и машине и алате, унапреде своје знање… Ми ћемо сваке године обезбеђивати средства и за те намене – рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић.