ОТВОРЕН ФЕСТИВАЛ „ЗЛАТНЕ ХАРМОНИКЕ КРАЉЕВА“

Својеврсним музичким путовањем кроз композиције и стваралаштво легендарних краљевачких хармоникаша, композитора и кантаутора, у свечаној сали Градске управе у Краљеву свечано је отворен први фестивал „Златне хармонике Краљева“.

фото: инфоКВпрес

Овом приликом солисти на хармоници Влада Пановић, Миша Мијатовић и Зоран Сеничић су уз помоћ вокалних солиста Дејане Ђекић и Раше Павловића подсетили публику на неизбрисив траг који су у српској народној музици и мелосу оставили Светозар Тоза Живковић, Витомир Воја Трифуновић, Ненад Неша Мићовић, Михаило Цига Миловановић, Зоран Пејковић, Предраг Живковић Тозовац и Новица Неговановић.

фото: инфоКВпрес

– Фестивал „Златне хармоника Краљева“ прави је начин да се одужимо великанима српске хармонике и локална самоуправа ће учинити све да овај фестивал постане традиционалан – рекао је, поред осталог, др Предраг Терзић, градоначелник Краљева, на свечаном отварању.

фото: инфоКВпрес

Из свечане сале, фестивал се сели на Трг српских ратника у центру Краљева где је за друго фестивалско вече заказано такмичење осморице младих хармоникаша који ће се надметати за награду „Новица Неговановић“.

фото: инфоКВпрес

За сутра увече је на истом месту прдвиђен и концерт „Краљево Тозовцу“ на коме ће уз наше најпознатије виртуозе на хармоници наступити Мирослав Илић, Лепа Лукић, Славко Бањац, Снежана Копуновић, Александар Тирнанић и Јован Михаљица.