ТРАДИЦИОНАЛНИ РЕЛИ ОЛДТАЈМЕРА ОДРЖАН У КРАЉЕВУ

Традиционални, 16. по реду Међународни рели старих аутомобила, популарних олдтајмера, у организацији врњачког клуба „Олдтајмер“ одржан је данас у Краљеву.

фото: инфоКВпрес

Олдтајмери паркирани на централном градском тргу изазвали су велику пажњу Краљевчана, нарочито заљубљеника у аутомобиле, бројних радозналаца, као и оних (нај)млађих који су желели да се фотографишу поред брижно очуваних четвороточкаша, понајвише „ситроена“, „мерцедеса“ и „остина“ из прве половине и средине прошлог века, „спачека“, „опела“, неизбежних „буба“ и бројних „фијата 750“ – популарних „фића“ домаће, али и италијанске производње, „заставе 101“, „тристаћа“… Знатижељне погледе привукли су и атрактивни „сааб“, „форд конзул“ од којег застаје дах, „пежо 504“, амерички „мустанг“ и „корвета“, „тојота корола“ с почетка седамдесетих …

фото: инфоКВпрес

– Обожавао сам италијанске аутпмобиле, па сам, док сам био млађи прижељкивао да имам неког спортског „фијата“ или „алфу“ из шездесетих година, али никада за то није било могућности, понајвише финансијских, тако да сам морао да се задовољим са „веспом“ – сетно коментарише један старији Краљевчанин разгледајући робусни „волво 544“. – Данас, када на улици или током вожње видим аутомобил из давно прошлих, али срећнијих и безбрижнијих времена, то ми увек изазове осмех на лицу.

фото: инфоКВпрес

Према речима организатора, тродневни скуп олдтајмера, започео је у Врњачкој Бањи, потом се преселио у оближње село Вранеше, а завршио се својеврсном носталгичном изложбом у центру Краљева где је пристигло седамдесетак олдтајмера из свих крајева Србије, као и из околних држава.

фото: инфоКВпрес

– Ово је наше традиционално дружење, заправо скуп ентузијаста и заљубљеника у „евергрин“ четвороточкаше – каже Горан Барлов из врњачког „Олдтајмера“. – Где год да одемо лепо смо примљени, а надам се да ће и ревија у Краљеву такође постати традиционална.