КРАЉЕВАЧКИ ОСНОВЦИ ОБЕЛЕЖИЛИ МЕСЕЦ ФРАНКОФОНИЈЕ

Месец Франкофоније посвећен француском језику, култури и историји и ове године традиционал-но је обележен у Основној школи „Четврти краљевачи батаљон“ у Краљеву.

Како би својим млађим школским друговима на јединствен начин још више приближили францу-ску културу, под менторством своје наставнице француског језика Александре Ћировић ученици седмог и осмог разреда ове осмолетке припремили су и извели интересантну приредбу у препу-ном школском амфитеатру.

– Овом приликом представљене су вредности Франкофоније прилагођене ученицима млађих разреда који су могли да виде разноврсне промоције Француске и Париза, да науче које су то речи потпуно исте у француском и српском језику, као и да се упознају са познатим француским гастрономским специјалитетима – каже наставница Александра Ћировић.

Највише пажње на приредби привукла је бивша ученица ове школе Исидора Богавац, студентки-ња треће године одсека за француски језик и књижевност Филолошког факултета у Београду, која је минули зимски семестар провела на Сорбони у Паризу и овом приликом своја искуства подели-ла са основцима.

– Пет месеци проведених у Паризу незаборавни су период мог живота, а све то омогућило ми је учење француског језика које сам започела баш у овој школи – поручила је Исидора.

Најпажљивији ђаци из публике добили су слаткише, док ће њихови старији другари који су прире-дбу припремили, верујемо, бити награђени заслуженим петицама у дневник.