АПЛИКАЦИЈА ЗА ПРИЈАВУ ОШТЕЋЕЊА НА ПУТУ

Захваљујући недавно покренутој апликацији на сајту Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву на којој грађани могу пријавити ударне рупе на асфалтираним путевима, санација таквих оштећења на саобраћајној инфраструктури у граду на Ибру требало би да се одвија брже и ефикасније.

Како сазнајемо у овом предузећу, након што је слична апликација за пријаву кварова на јаној расвети показала добре резултате, у ери модерних технологија одлучено је да се исти вид комуникације са грађанима оствари и када се ради о ударним рупама и оштећењима на коловозу.

– Грађани су најбоље упућени где и шта хитно треба поправити јер ни ми, ни овдашњи „Путеви“, не располажемо са довољно људства да у сваком тренутку покријемо целокупну градску територију. Пријава је потпуно једноствана уз неопходно попуњавање пар поља како би се ефикасније деловало, а постоји и могућност постављања фотографија – каже Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву.

Путем апликације на сајту овог Јавног предузећа грађани су већ пријављивали ударне рупе на коловозима у граду и околини, а на надлежнима је да у што краћем року та оштећења отклоне.

– Имамо одличну комуникацију са локалним, као и државним „Путевима и другим институцијама у зависности у чијој се ингеренцији саобраћајница налази – додаје Мијајловићка. – Тако ће, на пример, рупе код пружног прелаза на обилазници у Ратини ускоро бити саниране, иако нису у нашој надлежности.