ЗАПЛЕНА НАРКОТИКА ЗА ВРЕМЕ “ЛАВФЕСТА”

Током музичког фестивала „Лавфест“, који је одржан од 4. до 7. августа у Врњачкој Бањи, припадници полиције су у укупно 148 заплена одузели екстази, марихуану, амфетамин, као и мању количину кокаина и ухапсили три особе због сумње да су (пре)продавале дрогу.

Полиција је код М.Ш.(24) из Новог Сада пронашла 503 таблете екстазија, код Д.Ћ.(32) из Врањачке Бање 155 ових таблета, а код Н.М.(22) из Краљева око 90,5 грама амфетамина. Њима је одређено задржавање до 48 сати и они cy, уз кривичну пријаву, приведени надлежном тужилаштву.

Осим тога, код осталих особа пронађене су мање количине разних врста наркотика, па ће против њих бити поднете кривичне пријаве због сумње да су починиле кривично дело неовлашћено држање опојних дрога.

Caобраћајна полиција, у појачаној контроли, открила је укупно 319 саобраћајних прекршаја. Из саобраћаја је искључено 45 возача који су возилима управљали под дејством алкохола, док је задржано 28 под дејством психоактивних супстанци. Против ових возача ће бити поднете одговарајуће прекршајне пријаве.