КИША НИЈЕ ЗАУСТАВИЛА “ФРЕЗИЈАДУ”

Упркос киши која је падала готово без престанка, у селу Прогорелица у недељу је одржан је традиционални, осми по реду скуп љубитеља и власника мотокултиватора под називом – „Фрезијада 2022“.

фото: инфоКВпрес

у организацији Удружења грађана „Долина краљева“ и Месне заједнице, ова јединствена манифестација је ове године окупила тридесетак власника и љубитеља лаких пољопривредних машина – популарних фреза, из овог и околних села краљевачког краја.

фото: инфоКВпрес

– Сигурно би било више учесника да не пада киша, али важно је да се лепа традиција сачува, да се окупимо, дружимо и разменимо искуства – поручили су мештани оближњих Опланића који су дошли да подрже „Фрезијадју“ у свом комшилуку.

фото: инфоКВпрес

После такмичења у савладавању чуњева на којем су учесници показали завидну вештину у управљању, као и избора најоригиналније фрезе, уследио је традиционални дефиле кратком деоницом Ибарске магистрале, а потом и локалним путем кроз Прогорелицу, село које у односу на број становника има највише ових пољопривредних машина у Србији, што с поносом истиче.