ПОЧЕО 10. ПО РЕДУ ФЕСТИВАЛ „АНФИТЕАТАР“

Представом „Тамо где певају“ у продукцији ФДУ Београд и ФИСТ, као и церемонијом свечаног отварања, у Краљеву је почео 10. по реду, јубиларни „Анфитеатар“ – Међународни фестивал алтернативних, омладинских и професионалних позоришних сцена.

Прва представа изведена је на неубичајеној локацији и амбијенту, на платоу испред краљевачке Железничке станице, а судећи по свеукупној атмосфери и реакцијама публике био је то прави избор организатора који овај фестивал приређују још од 2014. године.

фото: инфоКВпрес

Уз поменуту „Тамо где певају“ публика овогодишњег „Анфитеатра“ до 7. јула биће у прилици да погледа још шест представа од којих ће  две такође бити уприличене на неубичајеним „сценама“.

Тако ће „Нана“ у продукцији Академског позоришта Крсманац бити изведена у кафани „Париз“ у центру Краљева, а представа „Мушкарчине/девојчице“ Рефлектор театра из Београда у такозваном „малом дворишту“ овдашње ОШ „Четврти краљевачки батаљон“.

фото: инфоКВпрес

С друге стране, представе „Бруклин и мачке у контејнирима“ Регионалног позоришта Нови Пазар, „Бели марципан“ у продукцији ФДУ Београд, „Мрзим позориште“ Рефлектор театра и „Врпца“ Удружења балетских уметника Србије, биће изведене у сали Краљевачког позоришта.

Уз главни фестивалски програм, предвиђени су и занимљиви пратећи садржаји, од промоције књиге, преко пројекције документарног филма, трибине „Позориште Баклан“, до радионица за најмлађе.