ОБЕЛЕЖЕН ДАН ДОБРОВОЉНИХ ВАТРОГАСАЦА СРБИЈЕ

Свечаном седницом у Дому војске и полагањем венаца на спомен плочу погинулим ватрогасцима из Краљева у Другом светском рату, краљевачки ватрогасци су на пригодан начин обележили 27. септембар – Дан добровољних ватрогасаца Србије.

фото: инфоКВпрес

Овом приликом, венце на спомен плочу постављену на зграду некадашњег Ватрогасног дома у центру Краљева из којег је 27. септембра 1941. године ватрогасни оркестар храбро успео да изађе из окупираног града и придружи се борцима за слободу, положили су представници локалне самоуправе на челу са градоначелником др Предрагом Терзићем, чланови и ветерани краљевачког Добровољног ватрогасног друштва које ове године слави 90 година постојања, као и делегације Ватрогасног савеза Србије и ватрогасаца из братског словеначког града Марибора.

фото: инфоКВпрес

Овом приликом у свом кратком говору, ватрогасни ветеран др Милан Матијевић је подсетио присутне да је Добровољна ватрогасна чета у Краљеву основана 1933. године и да су од тада овдашњи ватрогасци пролазили кроз бројна искушења, увек спремни да реагују и помогну у природним и еколошким катастрофама попут земљотреса, поплава и шумских пожара.