У АНГИО САЛИ ОБ „СТУДЕНИЦА ОБАВЉЕНО 57 КОРОНАРОГРАФИЈА

Средином октобра месеца у Општој болници „Студеница“ у Краљеву са радом је почела савремена ангио сала неопходна за ефикасну дијагнозу и лечење кардиоваскуларних болести у коју је држава уложила око 100 милиона динара, рачунајући адаптацију простора, инсталацију опреме и обезбеђивање потрошног материјала.

Према речима др Зорана Мрвића, директора ове угледне здравствене установе, од почетка рада, пре месец и по дана, у ангио сали је до сада обављено чак 57 коронарографија, од чега 25 стентова и 19 дилатација. Интервенције, за сада, понедељком и уторком обаљају лекари из Земунског клиничког центра, док су четвртком и петком ангажовани лекари и медицинско осебље из Института за кардиоваскуларне болести „Дедиње“. 

фото: инфоКВпрес

– У сарадњи са клиничко-болничким центром у Крагујевцу од 1. јануара 2024. године сваке среде у нашој ангио сали обављаћемо уградњу пејсмејкера – најављује др Мрвић. – Тако ће она бити 100 одсто искоришћена.

Он је нагласио и да се тренутно на едукацији налазе лекари, редндген техничари и остало медицинско особље ове установе који ће бити ангажовани у ангио сали, додајући да краљевачка болница „покрива“ кардиолошке пацијенте са територије Краљева, Врњачке Бање и Рашке који имају потребу за ангиографијом.