НАМЕРНО ИЗАЗИВАЛИ САОБРАЋАЈНЕ НЕЗГОДЕ

Због сумње да су преварама у осигурању на основу намерно изазваних саобраћајних незгода оштетили једну осигуравајућу кућу за више од 1,86 милиона динара, припадници МУП, Службе за сузбијање криминала УКП и Полицијске управе у Краљеву, по налогу Посебног одељења за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва ухапсили су десеторо чланова преварантске криминалне групе.

Ухапшени су Д.С. (24), Ж.С.(62), Г.М.(39), С.С.(37), М.М. (38), Д. Ч.(37), С.Д.(51), Г.М. (46) и С.П.К.(34), сви из Краљева, као и П. К.(45) из Врњачке Бање који се терете за кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела и превара у осигурању. За иста кривична дела полиција је поднела кривичне пријаве у редовном поступку против В.М.(36) из Чачка, Б. Б.(45), А. С.(34), М.А.(43) и М.Ц. (37), сви из Краљева.

Они се сумњиче да су, од краја априла до средине октобра 2021. године, по претходним инструкцијама В.М., на подручју Аранђеловца, Чачка и Јагодине учествовали у три намерно изазване саобраћајне незгоде, а потом лекарску документацију о указаној медицинској помоћи предавали В. М. који је, у име учесника у овим незгодама, од осигуравајуће куће извршио наплату нематеријалне штете.

Ухапшени су уз кривичне пријаве приведени надлежном тужилаштву на саслушање.