РАСПОДЕЛА БУЏЕТСКИХ СРЕДСТАВА КРАЉЕВАЧКИМ СПОРТСКИМ КЛУБОВИМА

Чланови краљевачког Градског већа усвојили су предлог Решења о расподели новчаних средстава за реализацију годишњих програма спортских клубова којима ће из градског буџета бити распоређено 120 милиона динара.

За ову намену највећи део новчаног колача из градске касе, 38,7 милиона динара, биће издвојено за укупно седам овдашњих кошаркашких клубова од којих ће КК Слога, члан Кошаркашке лиге Србије, добити 22 милиона, а ЖКК Краљево који се такмичи у Првој женској лиги Србије 13 милиона динара.

фото: инфоКВпрес

Одбојкашки клуб Рибница, члан елитне домаће конкуренције, добиће 14 милиона динара, ОК Техничар 1,2 милиона, а ОК Гимназијалац милион динара. Овдашњи фудбалски колективи могу да рачунају на укупно 15,8 милиона од којих ће ФК Слога добити 12, док је за рукомет издвојено укупно 12,9 милиона, од којих 9,3 за РК Металац, а 3,45 за ЖРК Металац.

фото: инфоКВпрес

Уз расподелу новца борилачким, атлетским, ауто-мото, пливачким, ватерполо и другим клубовима, локалном Спортском савезу додељено је пет милиона динара, Фудбалском савезу Рашког округа 3,75, а Савезу за школски спорт милион динара.