КРАЉЕВЧАНИН НЕМАЊА БЛАГОЈЕВИЋ ПРВАК ЕВРОПЕ

Иако има само шеснаест година, а ММА спортом (мешовитим боричачким вештинама) се бави тек две године, Немања Благојевић из Краљева је Србији већ донео титулу европског шампиона у својој узрасној категорији.

Као државни првак у категорији до 120 килограма, у конкуренцији бораца од 16 до 18 година, Немања се на недвном првенству старог континнта одржаног у Београду окитио зллатном медаљом и тако скренуо пажњу спортске јавности на себе, као и на краљевачки ММА клуб „Феникс“ који је за кратко време у својим редовима изнедрио државног и европског шампиона.

фото: инфоКВпрес

– За овај успех огромне заслуге имају и Иван Кнежевић, тренер и оснивач клуба „Феникс“ и Стефан Јончић, тренер у клубу и у репрезентацији Србије, као и сви који ми дају подршку, породица, пријатељи и посебно наставници који су имали разумевања за одсуство са часова због тренинга и припрема – скромно је на пријему у краљевачкој Градској кући истакао Немања Благојевић.

фото: инфоКВпрес

Ученик друге године Пољопривредно-хемијске школе у Краљеву, Немања је најпре са својим другарима кренуо на рвање, а потом је из радозналости и забаве почео да тренира ММА борилачке дисциплине. Вредно тренирање, упорност и истрајност убрзо су донели резултате, па је постао државни, а затим и европски шампион.

фото: инфоКВпрес

– Следећи степеник је Светско првенство које ће се од 5. до 11. августа ове године одржати у Абу Дабију – наглашава млади шампион. – Предстоји ми напоран рад, али врујем да ћу као члан националне селекције и на овом такмичењу својој држави и граду донети нову, надам се, најсјајнију медаљу.


ММА је скраћеница од Mixed Martial Arts у Србији познатији као „ултимат фајт“. То је модеран борилачки спорт који је комбинација многих борбених стилова – бокса, тајландског бокса, рвања, бразилске џиу џице и џудоа, са званично најбржом стопом развоја на свету.