УСВОЈЕН ПРЕДЛОГ О ИЗДАВАЊУ ОБЈЕКАТА АПОТЕКАРСКЕ УСТАНОВЕ

Чланови Градског већа усвојили су предлог о расписивању огласа за издавање под закуп осам објеката Апотекарске установе „Краљево“, у власништву Града, који ће бити прослеђен одборницима локалног парламента на разматрање и усвајање.

Уколико буде усвојена, овом одлуком, на период од 10 година под закуп ће бити издате градске апотеке „Црвени крст“ и „Здравље“, апотеке у Рибници, Врњачкој Бањи, Подунавцима, Рашки, Стублу и варошици Ушће, са обавезом закупца, како се могло чути на седници Градског већа, да заснује радни однос на неодређено време за запосленима који су већ радно ангажовани у овим или другим објектима Апотекарске установе.

фото: инфоКВпрес

Према речима апотекара, у поменутим објектима од укупно 99 запослено је 32 радника, а ова установа тренутно располаже са 31 продајним објектом. Како сазнајемо, о детаљима и условима огласа стараће се посебна Комисија за давање под закуп непокретности у јавној својини града Краљева.

Оно што, међутим, и даље није јасно то је да ли ће се о овом предлогу расправљати на седници Скупштине града заказаној за четвртак на захтев одборника овдашње опозиције управо због ове теме или на неком од наредних заседања. Претходне две седнице, подсећамо, са овом тачком на дневном реду нису одржане због недостатка кворума.