ДРАГОШ ЧЕШЉАРАЦ ШТРАЈКУЈЕ ГЛАЂУ ПРЕД ОСНОВНИМ СУДОМ У КРАЉЕВУ

Иако дијабетичар и озбиљно нарушеног здравља, Драгош Чешљарац (72) из села Баре код варошице Ушће, већ трећи дан штрајкује глађу пред зградом Основног суда у Краљеву, огорчен пресудом ове правосудне институције на основу које ће морати да проведе осам месеци у затвору.

На овој потез Чешљарац се одлучио јер је, како изричито тврди, неправедно осуђен да је заједно са својим унуком претукао једног свог комшију.

– Осуђени смо на по осам месеци затвора на правди Бога. Један комшија, од чијих сам сестара својевремено купио земљу, пријавио нас је да смо га 2020. године претукли, иако га тог дана нисмо ни видели. Наводно, ја сам наредио унуку да га пребије. Он се под дејством алкохола претходно повредио негде у селу, ваљада је пао, а потом ишао и причао „убише ме Чешљарци“. Ништа од тога није истина, све је исконструисано – тврди Чешљарац.

Према његовим речима, суд је одбацио и сведочење комшије који је у моменту наводног инцидента био са Драгошем и његовим унуком, и који је такође (по)тврдио да оштећеног нису претукли.

– Све жалбе Основни суд је одбацио, чекам одговор Апелационог суда, а писао сам и кабинету председника Републике. Зар да за нигде ништа унук изгуби посао? Зар да ни криви, ни дужни лежимо у затвору? Пре ћу да цркнем овде на клупи од глади, ал у затвор, на правди Бога, нећу ни мртав – одлучно поручује Чешљарац, додајући да ће по сваку цену доказати своју и унукову невиност. – Још се надам да у овој држави постоји правда и уздам се у правичност виших инстанци.