“КРАЉЕВО ИЗ ПРОШЛОСТИ У БУДУЋНОСТ”

Поводом традиционалних октобарских свечаности, пред зградом Градске управе постављена је несвакидашња изложба под називом „Краљево из прошлости у будућност“, аутора Саве Туфегџића.

На укупно 15 стубова зграде Градске управе постављено је исто толико паноа са фотографијама, на којима су, уз кратак описни текст, представљене знаменитости, капиталне инвестиције, бројне акције, културне и спортске манифестације карактеристичне за град на Ибру у минулих неколико година.

фото: инфоКВпрес

Тако су на једном месту и на овај начин, поред осталог, обједињени и представљени први међународни авио-лет са цивилног аеродрома „Морава“ у оближњим Лађевцима, изградња новог павиљона Дечјег одмаралишта на Гочу, реконструкција средњовековне тврђаве „Маглич“ и верских објеката на територији Краљева, изградња нове зграде Завода за јавно здравље и станова за припаднике служби безбедности, традиционални Весели спуст Ибром, Међународно такмичење „Чувар реда“, Балкански шампионат у атлетици и бројне манифестације које привлаче посетиоце из свих крајева Србије.

фото: инфоКВпрес

– Грађани Краљева, у зависности од узраста, сећају се и лепих и веома тешких дана које су заједно са овим градом преживели. Многи Краљевчани су, у потрази за бољим сутра, напуштали своја огњишта и одлазили у друге градове, државе и континенте – истиче аутор Саво Туфегџић. – Ова изложба је сведочанство да се времена мењају, да је Краљево сада град који има чиме да се похвали, који има стратегију развоја и у који се враћају одшколовани нараштаји.