УРЕЂЕЊЕ ПЛАТО КОД СПОМЕНИКА “ОТПОРА И ПОБЕДЕ”

После усвајања ребаланса градског буџета у локалном парламенту, Јавно предузеће за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву добило је додатна средстава за реализацију неколико пројеката уређења јавних површина до краја 2022.

Кориостећи повољне временске услове за ово доба године, тако се тренутно обављају радови на уређењу платоа код споменика „Отпора и победе“ у парку код Железничке станице.

фото: инфоКВпрес

– Ту је била веома лоша ситуација, а дотрајали и на појединим местима веома оштећени плато није био ни безбедан за коришћење. Планирана је замена 25 одсто плоча, а остале ће бити пресложене како би плато добио изглед какав и заслужује – каже Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта.

фото: инфоКВпрес

Према њеним речима, у склопу уређења јавних површина разматра се и обнова платоа испред зграде Градске управе у центру Краљева који је, такође, одавно „одслужио“ своје.

– Ту се радови не могу обављати селективно. Предложићемо да се наредне године обави комплетно партерно уређење Трга Јована Сарића, односно да се та ставка уврсти у Програм уређења грађевинског земљишта – додаје Мијајловићка, наглашавајући да ће до краја ове године у појединим деловима центра града бити обављена и санација дрвореда и зелених површина.