САНКЦИЈЕ ЗБОГ КАШЊЕЊА РАДОВА

Завршетак изградње нове трим стазе крај Ибра у Краљеву, у склопу спортских терена, требало је да буде завршена у јуну ове године, али ни после шест месеци овдашњи рекреативци још нису на њу крочили.

Овај пројекат, уз рекострукцију трим стазе у популарним „борићима“ на Ратарском имању као и стазе за трчање на Берановцу, нашао се у Програму краљевачког Јавног предузећа за уређивање грађевинског земљишта за ову годину. На само двадесетак дана пре краја 2022., поменута стаза, међутим, није у функцији.

– У својој дугогодишњој каријери нисам срела извођача радова као што је у овом случају. Ништа што смо се договорили није испоштовано. Потрудићу се да буде максимално санкционисан према ономе што нам уговор дозвољава и биће му наплаћени „пенали“ због пробијања свих рокова – каже Марица Мијајловић, директорка ЈП за уређивање грађевинског земљишта у Краљеву, додајући да се није покренуо поступак раскида уговора јер би то додатно пролонгирало завршетак радова.

фото: инфоКВпрес

Према њеним речима, краљевачки рекреативци и љубитељи спортских активности ускоро ће моћи да користе нову трим стазу крај Ибра у центру града чиме ће се побољшати локална спортска инфраструктура, али и створити добри услови за кондиционе припреме и професионалних спортиста.

– Ивичњаци на стази су постављени, потребно је само да се уради подлога – наглашава Мијајловићка. – Искрено се надам да ћемо за који дан све завршити.