СВЕЧАНО ЗА БАДЊЕ ВЕЧЕ

На Бадњи дан и Бадње вече, у сусрет најрадоснијем хришћанском празнику – Божићу, велики број православних Краљевчана присуствовао је вечерњим службама у овдашњим храмовима Српске православне цркве и традиционалном паљењу бадњака широм жичке Епархије.

фото: инфоКВпрес

Најсвечаније је ипак било у храму Светог Саве и храму Свете Тројице у Краљеву где је паљење бадњака пратио сада већ традиционални ватромет.

фото: инфоКВпрес

 – Слава на висини Богу и на земљи мир, међу људима добра воља. Нека је благословен празник вечне и божанске радости којом нас је обрадовао Богомладенац Христос родивши се у Витлејему да свакоме дарује живот вечни. Молитвено Вам желимо да Богомладенац пронађе срца Ваша припремљена љубављу и поверењем и отворена за обиталиште беспочетног Бога. Призивамо благослов Божији да се у Вас и Ваше домове усели мир, радост, здравље и свако духовно добро – наводи се у божићној честитки коју је упутио епископ жички Јустин. 

фото: инфоКВпрес

– Нека је Богом благословено наступајуће Ново 2023. лето милости Господње. Мир божији – Христос се Роди! Ваистину се роди!

фото: инфоКВпрес

На Бадњи дан пригодне божићне свечаности уприличене су и у оближњим средњовековним манастирима, као и у другим градским и сеоским црквама.