МИЉАНА ДЕЛЕВИЋА ТРАНСПОРТУЈУ НА ВМА

Човек је примио метак само због тога што је Србин. Када погледате аутомобил, видећете да је изрешетан са задње стране, да је заправо косовска полиција кренула прва у напад са намером да убије Миљана и Душана. То ми је и Миљан потврдио. Ту су и безбедносне камере косовске полиције, па што не покажу снимке већ настављају са пропагандом желећи да прикрију истину да РОСУ полиција сваког дана малтретира српски народ и на северу и на југу Косова и Метохије.

Ово је изјавио Петар Петковић, директор Канцеларије за КиМ, након што је заједно са градоначелником Краљева др Предрагом Терзићем у Општој болници „Студеница“ обишао рањеног Миљана Делевића који је прострелну рану грудног задобио у понедељак ујутро када су рипадници РОСУ отворили ватру на његово возило на магистралном путу Косовска Митровица-Лепосавић.

– Здравствено стање Миљана Делевића је задовољавајуће и стабилних је виталних вредности. Прима антибиотике и дренажу и он ће, по својој жељи, бити током дана транспортован на ВМА на даље лечење – каже др Зоран Мрвић, директор ОБ „Студеница“ у Краљеву.
Петковић је и овом приликом нагласио да припадници РОСУ немају шта да траже на северу КиМ, као и да је напад на Миљана и Душана много више од провокације.

– Метак који је примио Миљан могао је да буде кобан по његов живот. Ово је је последње упозорње да ће неко од бахатости Аљбина Куртија и РОСУ страдати – нагласио је, поред осталог, Петковић. – Међународна заједница мора да реагује, мора да заустави зло које долази из Приштине јер је то једини начин да сачувамо мир и животе наших људи. Рафали према Србима не могу бити решење и тај добро познати начин Аљбина Куртија неће проћи.