У парку код Духовног центра „Свети владика Николај Велимировић“ одржан је породични скуп подршке Слађану Трајковићу, ухапшеном на Косову и Метохији у децембру прошле године, а коме је недавно Основни суд у Приштини, након истека једномесечног, продужио притвор за још два месеца.

Слађан Трајковић, бивши припадник такозване косовске полиције, подсећамо, ухапшен је 15. децембра у Бошњачкој махали у северном делу Косовске Митровице под сумњом да је наводно починио ратни злочин против цивилног становништва током рата 1999. године.

фото: инфоКВпрес

– Мој супруг је невин, као и многе друге његове колеге. Слађан је радник МУП дуже од две деценије, а 2013. је интегрисан у косовску полицију. И тада су обављене све провере, радио је у њиховим институцијама девет година, а када је одлучио да скине униформу ухапшен је после месец дана. Учињена му је велика неправда, осумњичен је на основу изјава лажних сведока, са лажним датумима и локацијама на којима никада није био – каже његова супруга Сузана.

Према њеним речима, Слађану је у притвору озбиљно нарушено здравствено стање јер је, иако дијабетичар, месец дана био без икакве терапије.

фото: инфоКВпрес

– Нису нам дозволили да му доставимо таблете са српском маркицом, а када смо у Приштини купили са косовском, узете су на портирници али му их нису дали – додаје Сузана Трајковић. – Настављамо борбу за његову слободу, за правду и истину. Не одустајемо. Боримо се свим средствима да докажемо да је невин.