МИНИСТАР БРАТИСЛАВ ГАШИЋ УРУЧИО КЉУЧЕВЕ СТАНОВА ПРИПАДНИЦИМА СНАГА БЕЗБЕДНОСТИ

Након што је 2021. године у Краљеву усељено 116 станова од укупно 947 у десет вишеспратница, намењених припадницима полиције, војске и других служби безбедности, уз пригодну свечаност данас је министар унутрашњих послова Братислав Гашић у новоизграђеном насељу уручио још 15 кључева новим власницима.

У актуелној другој фази, у насељу у такозваним Воћаревим ливадама, по повољним условима биће усељен 91 стан, тако да ће за трећу фазу остати слободно још 740 стамбених јединица.

фото: инфоКВпрес

– Поносан сам зато што могу да станем испред вас и пред очи јавности и кажем да држава Србија испуњава дата обећања, да брине о вама који чувате њену сигурност, мир и безбедност свих грађана. Зграде у Краљеву, као и оне на осталим локацијама које су већ усељене и које се граде, никле су захваљујући председнику Александру Вучићу и Влади Србије који су и покренули овај значајан пројекат – рекао је, поред осталог, министар Братислав Гашић, обраћајући се новим власницима станова.

фото: инфоКВпрес

Министар је истакао да овим пројектом нити почиње, нити се завршава одговорна политика државног врха усмерена ка подизању угледа, економског статуса, достојанства и стварања бољих услова за живот и рад свих оних који су челични бедем и који гарантују очувању мира, стабилности и безбедности државе.

– Сви ви посвећени сте позиву који сте одабрали. Србија зна да може да се ослони на вас, ви сте ти који је чините снажнијом и непобедивом пред свим безбедносним изазовима савременог света – додао је министар Гашић. 

фото: инфоКВпрес

Овом приликом он је нагласио да држава на овај начин жели да припадницима безбедносних снага искаже дубоко поштовање и захвалност за сваки напор, непроспавану ноћ, неизвесност, па и ризик по сопствени живот у снажној борби против свих видова криминала.

– Желим вам пуно лепих и радосних тренутака у новим становима и да у њима, заједно са својим најмилијима, планирате спокојну, лепшу и сигурну будућност!


У Министарству унутрашењих послова радим 12 година. Осећам велику захвалност Влади Србије на прилици да по повољним условима могу да купим стан и тако обезбедим својој породици сигуран кров над главом –  рекла је Марија Весковић. – Дужи временски период живим приватно и ово мниого значи мојој породици. 

фото: инфоКВпрес

Са истим емоцијама уручење је дочекао и потпуковник Милан Ерић, запослен 21 годину у Министарству одбране.

– За мене је ово посебан дан јер сам добио могућност да, после две деценије подстанарског стажа, са супругом, сином и кћерком коначно решим стамбено питање – истакао је потпуковник Ерић.