ОБЕЛЕЖЕН МЕСЕЦ ФРАНЦУСКЕ КУЛТУРЕ

И ове године у Основној школи „Четврти краљевачки батаљон“ у Краљеву традиционално је обележен месец Франкофоније посвећен француском језику, култури, историји и гастрономији. 

На пригодној свечаности у амфитеатру ове школе, ученици који похађају наставу француског језика, под менторством своје наставнице Александре Ћировић, на интересантан начин су ђацима четрвртог разреда дочарали све оно што су научили на часовима.

Тако су овом приликом представљене француска фудбалска репрезентација и предстојеће Олимпијске игре у Паризу, две велике реке Сена и Лоара, Ајфелова кула и њен архитекта Гистав Ајфел, највише аплауза изазвали су сценски игрокази „Сузе на Сени“ и „Француска пекара“, а све је било зачињено укусним француским кишом и кроасанима.

– Представљене су вредности Франкофоније прилагођене ученицима нижих разреда који су били у прилици да науче нешто ново, да сазнају које су то речи потпуно исте у француском и српском језику, али и да дегустирају познате француске гастрономске специјалитете – каже наставница Ћировић. – Надам се да смо дочарали дух Француске и радујемо се дружењу и наредне године.