КОМЕМОРАЦИЈА ПОВОДОМ СМРТИ ВЛАДИМИРА ДАШИЋА

Комеморативним скупом у сали Скупштине града, Краљевчани су се опростили од легендарног кошаркаша овдашње Слоге Владимира Дашића, преминулог минулог викенда у својој 69. години.

Уз чланове породице, пријатеље, родбину, некадашње саиграче, спортске ривале, тренере, судије, данашње првотимце и чланове млађих катрегорија Слоге и бројне поштоваоце, комеморативном скупу присуствовали су и челници краљевачке локалне самоправе, Рашког управног округа и КСС.

фото: инфоКВпрес

– Урезало ми се у сећање када је осамдесетих година уведена она линија за три поена, почели су да се појављују чланци у новинама, како је овај играч постигао три, онај чак четири „тројке“, а онда је Владо Дашић у чувеним „Јазинама“ у Задру постигао невероватних осам – присетио се овом приликом Душан Пројовић, потпредседник КСС. – Због њега је публика долазила у дворану, био је велики кошаркаш, још већи човек који је од свих нас правио боље људе.

фото: инфоКВпрес

Подесећајући на екипу Слоге која је осамдесетих година прошлог века играла у елитном друштву тадашње Југославије, Дашићевих незаборавних партија против првака Европе, загребачке Цибоне предвођене Драженом Петровићем као и против грчког великана Никоса Галиса, градоначелник Краљева др Предраг Терзић је нагласио да је кошарка у граду на Ибру данас препознатљива по НБА асовима Дивцу, Крстићу, Бабићу и Мицићу, али и по и играчима те чувене генерације „белих“.

фото: инфоКВпрес

– Владо је побеђивао, губио, али је увек на терену показивао како се бори за свој клуб. Уз тренра Микија Вуковића, своје саиграче Џигија Андрића и Чога Марковића, сада је бек шутер небеске петорке – рекао је, поред осталог, градоначелник Терзић. – Као Град ћемо се потрудити, да као његови саиграчи који нису више са нама, и Владо добије улицу у свом Краљеву.