САХРАЊЕН НЕБОЈША СИМОВИЋ

Комеморативним скупом у Свечаној сали Градске управе становници Краљева опростили су од преминулог Небојше Симовића, начелника Рашког управног округа и председника Градског одбора Српске напредне странке у Краљеву.

фото: инфоКВпрес

У присуству чланова породице, родбине, пријатеља, државних, окружних и локалних челника, страначких колега, сарадника и бројних Краљевчана, у име Владе Србије од преминулог Симовића опростио се Александар Мартиновић, министар државне управе и локалне самоуправе.

фото: инфоКВпрес

– Небојшина изненадна смрт огроман је губитак за његову сурпугу, децу и унуке, али и за Владу Србије јер смо изгубили вредног, способног, паметног и предузимљивог начелника управног округа. Човека препуног добрих идеја. Човека великог, отвореног срца – рекао је, поред осталог, министар Мартиновић. – Све што бих рекао не бу утешило ни породицу, ни пријатеље, ни сараднике, али нека бар мала утеха буду речи владике жичког Николаја Велимировића – „Бити човек, то је више него бити цар“. Небојша је био велики човек и заслужује да га заувек памтимо.

фото: инфоКВпрес

Тешко долазећи до речи, емотивним говором од Небојше Симовића, у име председника СНС и своје лично име, опростио се и Дарко Глишић, председник Извршног одбора странке.

– Остала је велика празнина без Небојше Симовића. Сваки наш сусрет био је загрљај, шала, а тек онда разговор о озбиљним стварима. Први пут откако се знамо, а знамо се деценију и по, недавно у хали спортова у Краљеву нисмо стигли да се загрлимо. Много сам тужан због тога. Био је темељ породице, Рашког округа и наше странке. Нека му Бог подари онај кутак где смешта оне највеће који дођу код њега. Небојши Симовићу је тамо место – рекао је Глишић.

Након комеморације, посмртни остаци Небојше Симовића сахрањени су на Новом гробљу у Краљеву.


фото: инфоКВпрес

– Заједничким снагама свакодневно смо радили на побољшању услова живота у Краљеву. Борили смо се да Рашки округ напредује. Небојша Симовић је увек био ту за све нас. Тако ћемо га памтити, као доброг човека, отвореног срца. Породица остаје без супруга, оца и деде, а Краљево без великог човека и наша је обавеза да чувамо сећање на њега. Симке, хвала ти на свему и почивај у миру – рекао је градоначелник Краљева др Предраг Терзић на комеморацији.