РАСПИСАН КОНКУРС ЗА ПОСТИЦАЈ ПОЉОПРИВРЕДНИЦИМА

Одлуком  Градског већа расписан је конкурс за подстицај инвестицијама у физичку имовину пољопривредних газдинстава краљевачког краја.

За ову намену из градског буџета издвојено је безмало 30 милиона динара, а носиоци пољопривредних газдинстава до 9. јуна моћи ће да конкуришу за средства за набавку квалитетних приплодних и грла за производњу меса – говеда, оваца, свиња и коза, за подизање нових или обнављање постојећих засада воћки, хмеља и винове лозе, као и за подизање и опремање пластеника за поврће, воће и цвеће.

Осим тога предвиђено је и субвенционисање инвестиција у машине и опрему за наводњавање засада житарица, индустријског, ароматичног и зачинског биља, као и набавку нових пчелињих друштава и опреме. 

– Од укупне вредности инвестиције подстицај може износити 30, односно 45 одсто у брдско-планинском подручју. Као и лане, највиши износ који је могуће доделити је 250.000 динара – каже Драган Чорбић, председник Савета за пољопривреду града Краљева.

У овогодишњем градском буџету за пољопривреду и рурални развој укупно је издвојено 130 милиона динара, од којих 85 за разне видове подстицаја газдинствима, а 44 милиона за комасацију.