ПРОХОДНА ИБАРСКА МАГИСТРАЛА КРОЗ АДРАНЕ

Завршетком изградње девијације код урушеног моста у Адранима, деоница Ибарске магистрале према Мрчајевцима поново је проходна и за путнички и за теретни саобраћај. 

Како је и најављено, десет дана откако је набујала Мусина река урушила овај мост на веома прометној магистралној деоници, изграђена је привремена девијација, дугачка око 80 метара, која ће бити у финкцији све до изградње потпуно новог моста.

фото: инфоКВпрес

А, рок за његову изградњу је, према најавама из ресорног Министарства, четири месеца. Уз завршну фазу припреме пројекта, неимари су срушили стари, урушени мост и очекује се да ускоро започну изградњу новог.

фото: инфоКВпрес

Мајске у јунске поплаве, подсећамо, на саобраћајној инфраструктури у краљевачком крају, према прелимнинарним подацима, направиле су штету од око 450 милиона динара.

фото: инфоКВпрес

– Уз мост на Ибарској магистрали, оштећено је више од 10 километара локалних и некатегорисаних путева, 18 километара канала као саставних делова саобраћајне инфраструктуре, четири моста и 16 прелаза преко водотокова другог реда – подсећа Здравко Максимовић, руководилац Одељења за послове цивилне заштите краљевачке Градске управе, додајући да надлежне службе према листи приоритета обављају санацију саобраћајница.