“ПАРИЗ” У ВЛАСНИШТВО ГРАДА

Потписивањем Уговора са Републичком дирекцијом за имовину, Град Краљево коначно је добио право својине над зградом и припадајућим земљиштем некадашњег хотела, а данашњег ресторана „Париз“ у чијем се саставу налази и Краљевачко позориште.

На тај начин практично је реализована дугогодишња иницијатива да се ово знаменито здање на Тргу српских ратника, саграђено још 1881. године, врати у власништво Града и заштити од пропадања.

– Преносом власничких права над објектом са Републике Србије на Град, а за потребе Краљевачког позоришта, биће сачуван и оживљен један од градских симбола и део богатог културно-историјског наслеђа. Чувени ресторан у приземљу ће свакако наставити да ради, док ће Краљевачко позориште добити знатно боље услове за рад и „изаћи“ на централни градски трг – задовољно констатује др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

фото: инфоКВпрес

Краљевачко позориште које је ушло у осму деценију постојања и рада, према његовим речима, држава је препознала као релевантаног и амбициозног актера позоришног живота Србије.

– То је и место окупљања Краљевчана свих генерација, учесник, и победник репрезентативних фестивала, чији су глумци и представе овенчани бројним наградама. Сада ће моћи да се прошири, повећа капацитет сале и добије просторије достојне једне угледне установе културе – додаје Терзић. – Предстоји нам припрема и израда пројектно-техничке документације као наредни корак у намери да „Паризу“ који је својевремено био високорангирани хотел у којем су дочекивани и српски краљеви, коначно вратимо стари сјај и значај.