ЗАВРШЕНА ЈАВНА НАБАВКА ЗА ИЗВОЂАЧА РАДОВА У ДОСИТЕЈЕВОЈ

После вишегодишњег ишчекивања и привременог застоја и одлагања, завршетком јавне набавке за избор извођача радова у другој фази Пројекта стамбене обнове после земљотреса, коначно се назире наставак ове капиталне инвестиције у старом, девастираном радничком насељу у Доситејевој улици у Краљеву. 

Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре је, по прибављеној сагласности Развојне банке Савета Европе из чијег се кредита финансира овај Пројекат, у јуну ове године објавило позив за учешће у јавној набавци за избор извођача радова на изградњи друге зграде са 86 станова уз рушење седам старих објеката из којих су пресељени крајњи корисници прве фазе изградње.

фото: инфоКВпрес

– У датом року достављене су четири понуде, све са понуђеним ценама нижим од процењене вредности јавне набавке. Комисија ће после утврђивања исправности и потпуности захтеване документације сачинити предлог за одабир најповољнијег понуђача. Потписивање уговора са извођачем требало да буде окончано до краја овог месеца – каже др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

фото: инфоКВпрес

Капитални Пројекат стамбене обнове после земљотреса чија је вредност око 13,5 милиона евра, подсећамо, подразумева рушење пет дотрајалих приземних кућа и 16 девастираних вишепородичних стамбених зграда, изграђених од 1947. до 1955. године, и изградњу четири нове осмоспратнице са укупно 366 станова. У првој фази, до сада је изграђено и усељено 106 станова, док ће у предстојећој, другој фази бити изграђено 86 стамбених јединица, површине од 27 до 112 квадратних метара. 


После завршетка друге фазе, према речима првог човека града, пројектом је у трећој фази планирано пресељење крајњих корисника у новоизграђену зграду, као и рушење преосталих постојећих објеката и затим изградња треће и четврте зграде.