УХАПШЕНА ВЛАСНИЦА ТУРИСТИЧКЕ АГЕНЦИЈЕ „ГУЛИВЕР“ ИЗ КРАЉЕВА

Због сумње да је починила кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица, припадници Министарства унутрашњих послова, УКП, Одељења за борбу против корупције, у сарадњи са Посебним одељењем за сузбијање корупције Вишег јавног тужилаштва у Краљеву, ухапсили су Ј.Р.Д. (63) из Краљева, одговорно лице привредног друштва, односно Туристичке агенције „Гуливер“.

Како је саопштено, сумња се да она је током ове године као субагент продала већи број туристичких аранжмана грађанима које је довела у заблуду да им је аранжмане резервисала, а наплаћени новац је противправно присвојила за себе и тако оштетила клијенте.

Такође, како се сумња, Ј.Р.Д. организаторима путовања са којима има закључене уговоре о субагентури, није уплатила новац за резервисане аранжмане, већ га је задржала за себе и тако оштетила туристичке агенције-организаторе путовања.

На описане начине осумњичена је за себе прибавила противправну имовинску корист у укупном износу од око 6,19 милиона динара.

Одређено јој је задржавање до 48 сати и она ће, уз кривичну пријаву, бити спроведена у надлежно тужилаштво на саслушање.