ПРОТИВГРАДНИМ СТРЕЛЦИМА ВИШЕ НОВЦА ИЗ БУЏЕТА ГРАДА

Из буџета Краљева за наредну годину за накнаду противградним стрелцима који дејствују на територији града биће издвојено три пута више новца.

Ову одлуку донели су чланови Градског већа па ће уместо досадашњих 4.500 динара месечно, од наредне године у периоду од 15. априла до 15. октобра колико траје сезона, укупно 24 противградних стрелаца краљевачког краја из градске касе добијати по 13.500 динара.

– Ови људи су до сада, на основу шестомесечног уговора за свој ангажман примали укупно 9.000 динара месечно, по 4.500 из републичког и из градског буџета. То је смешан износ и зато смо одлучили да га утростручимо – појашњава др Предраг Терзић, градоначелник Краљева.

Према његовим речима, стрелци ће тако за месечну накнаду укупно добити по 18.000 динара, што је бар мало пристојнији износ јер осим на испаљивању противградних ракета, они раде и на одржавању прилаза противградним станицама, уређењу и одржавању објекта.  

– Трудићемо се и у будућност да што више помажемо тим људима – додао је први човек града на Ибру. – Они штите нашу летину, наше воћњаке и повртњаке. Захваљујући њима и у оној ситуацији када дође до града он ипак буде знатно мањег интензитета.