СРПСКЕ ТЕНИСЕРКЕ У КРАЉЕВУ ПРОТИВ РУМУНКИ

Трећи пут за минулих седам година Краљево ће 10. и 11. новембра бити домаћин женској тениској репрезентацији Србије.

У новој хали спортова српске тенисерке – Александра Крунић, Наталија Стевановић, Лола Радивојевић, Миа Ристић и Катарина Козаров у плеј-офу Били Џин Кинг купа за ривала ће имати националну селекцију Румуније и покушати да евентуалним тријумфом изборе пласман на финално надметање најзначајнијег репрезентативног такмичења.

Под будним оком селектора Душана Вемића и стручног штаба, наше тенисерке већ су одрадиле пар тренинга на шљаци дворане у Краљеву и спремно очекују дуел против Румунки.

Душан ВЕМИЋ – фото: инфоКВпрес

– Остаје нам још четири тренинга да се потпуно навикнемо на услове и подлогу. Сезона је била дуга, нико није најсвежији, али је најважније да су девојке које су ту здраве. Имамо искуство у Александри и Наталији, младост у Мији и Лоли, ту је и Катарина која је увек спремна да помогне репрезентацији, и уверен сам да ће храбро представити нашу земљу – рекао је селектор Вемић.

фото: инфоКВпрес

Женска тениска репрезентација Србије у Краљеву је, у склопу некадашњег ФЕД Купа, до сада одиграла два меча и доживела оба пораза, најпре од Шпаније, а потом и од Канаде. У табору наше репрезентације се надају да ће уз подршку са трибина против Румуније прекунути ту традицију и забележити победу крај Ибра.

– Верујем да ће домаћа публика бити тај одлучујући фактор, ветар у леђа нашим девојкама и позовам навијаче да у што већем броју дођу на меч – поручио је селректор Србије.


Румунски селектор Ориа Текау није желео да открива карте пред меч са Србијом истичући да у оваквим дуелима нема фаворита.

Ориа ТЕКАУ – фото: инфоКВпрес

– Очекујем добар тенис и надам се нашој победи. Дан пред жреб донећу одлуку које играчице ће се супротставити Србији – рекао је румунски селектор не желећи да открије да ли рачуна на Ану Боган, али и не пропуштајући прилику да похвали чувено, традиционално гостопримство Краљевчана.