ОДРЕЂЕНИ ПАРОВИ ТЕНИСКОГ МЕЧА СРБИЈА-РУМУНИЈА

Српска тенисерка Миа Ристић (325. на ВТА листи) прва ће сутра (14.00) изаћи на терен у хали спортова у Краљеву и покушати да нашој репрезентцији донесе први поен у мечу плеј-офа Били Џин Кинг Купа против селекције Румуније.

фото: инфоКВпрес

Жребом у Краљеву одлучено је да ће ривал Ристићевоj бити румунска тенисерка Елена Габриела Русе (188), а да ће потом, у другом синглу данашњег програма, снаге одмерити наша Александра Крунић (751) и Жаклин Кристиан (97).

– Не познајем најбоље румунске тенисерке јер су доста стрије од мене. Свакако једва чекам меч, као и увек даћу све од себе. Оставићу срце и душу на терену и надам се да ћу успети да Србији донесем први поен – рекла је Миа Ристић.

Према речима Александре Крунић у нашем тиму су очекивали овакав избор румунског селектора, односно да ће првог дана у синглу играти Кристан и Русе.

фото: инфоКВпрес

– Играју веома чврсто и имају добре резултате у последњих пар месеци, а Жаклин се вратила после тешке повреде. Турнири су ипак једно, а ово такмичење и играње за репрезентацију своје земље нешто сасвим друго – рекла је Крунићева. – Нисам имала пуно мечева и турнира у минулих 12 месеци, али опоравак иде на боље и спремна сам да се борим. То ћу, ако треба, урадити и са једном ногом!

Другог дана, уколико селектори не промене своју одлуку, у синглу ће се састати Ристић-Кристиан и Крунић-Русе, док ће у дублу Србију представљати Катарина Козаров и Наталија Стевановић против Ирине Баре и Монике Никлоеску.