КРЕЋЕ ДРУГА ФАЗА ОБНОВЕ У ДОСИТЕЈЕВОЈ УЛИЦИ

Припремни радови на изградњи стамбеног објекта 2 са 86 станова у Доситејевој улици у Краљеву почеће у понедељак, а уговор о градњи ових станова, у оквиру обнове после земљотреса 2010. године, потписан је данас у Влади Србије.

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Горан Весић рекао је да је рок за завршетак ових станова 20 месеци и да се нада да ће бити испоштаван.

Он очекује да ће трећа и четврта фаза радова бити реализоване брже, а радиће се заједно са градом Краљевом .Уговор о извођењу радова на изградњи стамбеног објекта 2 и уклањању седам оштећених стамбених објеката у склопу реализације пројекта стамбене обнове од последица земљотреса у Доситејевој улици у Краљеву-фаза 2, потписали су министар Весић, председник Привременог органа града Краљева Предраг Терзић и директор фирме Љуба Инвест из Параћина која ће изводити радове.

фото: инфоКВпрес

Председник Привременог органа града Краљева Предраг Терзић је истакао да данашње потписивање уговора много значи за све становнике насеља поред гимназије у Доситејевој улици у Краљеву.

– Прва зграда са 106 станова изграђена је по свим модерним стандардима и станари живе у становима који су већи него њихови претходни, а цена квадрата за додатну површину је износила 400 евра, што је испод тржишне цене – рекао је Терзић. – Верујем да ће и нова зграда са 86 станова бити урађена добро, да ће станови бити модерни и бољи од претходних, који су били у зградама изграђеним непосредно након Другог светског рата.