ОБЈАВЉЕНА КЊИГА АФОРИЗАМА ПЕТРИЦЕ БЈЕЛИЦЕ

Као што јој је председник Привременог органа града Краљева др Предраг Терзић и обећао, овдашњи Књижевни клуб објавио је књигу афоризама и изрека Краљевчанке Пертице Бјелице (99) под називом „Века исписница“ и тако испунио највећу жељу најстарије активне списатељице у српској, а највероватније и у светској књижевности.

фото: инфоКВпрес

– Надала сам се и веровала да ће први човек Краљева испунити обећање и није ме изневерио. Пуно ми је срце, срећна сам и задовољна што сам доживела да је моје стваралаштво и на овај начин овековечено – каже Петрица Бјелица истовремено се распитујући како може да конкурише и за Гинисову лњигу рекорда са више до 2.000 песама написаних током једне године.

фото: инфоКВпрес

Ова крепка, витална и живахна бака из Краљева и на прагу свог 100. рођендана готово сваког дана напише бар једну, а често и десетак, па и више песама, краснописом у свеску прибележи по неку своју мисао, афоризам или изреку.

фото: инфоКВпрес

– Није ми тешко да пронађем инспирацију, то је често оно што осећам, видим или чујем, понекад је довољна само једна реч да од ње настане лепа песма. Углавном пишем о љубави, али има и патриотских песама – додаје бака Петрица уз неколико својих изрека: „За дуговечност је потребно и здраво се хранити, али и здраво поступати. Што чујеш – не чујеш, што видиш – не видиш. Саслушај, не суди, ако не можеш помоћи, боље ћути! Најбоље се браниш од година ако их не бројиш…“