ХУМАНИТАРНИ МАРШ ОД КРАЉЕВА ДО ОСТРОГА

Како би помогао у прикупљању новца за наставак лечења у Турској шестогодишњег Краљевчанина Луке Радовића са аутизмом, потпредседник Покрета „Срце хероја“ Дејан Живић (51), пензионисани радник МУП, родом из Обилића на КиМ са боравиштем у Краљеву, кренуо је пешице на својеврсни хуманитарни марш из Краљева до манастира Острог у Црној Гори.

Овим петнаестдневним ходочашћем од око 380 километара, преко Рашке, Новог Пазара, Тутина, Рожаја, Берана, Мојковца, Колашина, Подгорице и Даниловграда, Живић жели да подстакне све оне који су у могућности да помогну у прикупљању 3,5 милиона динара колико је потребно Луки за трансплантацију матичних ћелија у Турској.

фото: инфоКВпрес

– До сада смо уз помоћ добрих људи прикупили 1,66 милиона динара и надам се да ће након завршетка овог мог подухвата на рачуну бити довољно новца који ће малом Луки омогућити наставак лечења – скромно каже Дејан Живић.

Његовом поласку на пут са платоа испред цркце Свете Тројице у центру Краљева, осим чланова Покрета „Срце хероја“ присуствовали су и челници овдашње локалне самоуправе, као и мали Лука Радовић са својом мајком Стефаном.

фото: инфоКВпрес

– Већ пуне четири године траје наша свакодневна борба за Лукино здравље. За лечење на клиници у Турској под надзором доктора Ердена потребно је много новца који сами не можемо да обезбедимо – каже Стефана Радовић. – У акцију су се укључиле овдашње школе, фирме, бројни племенити људи, а посебну захвалност дугујемо „Срцу хероја“ и Дејану Живићу, истинском хуманом хероју. Наше мисли и молитве су уз њега.

фото: инфоКВпрес

Првих пет километара Живић је препешачио уз пратњу својих пријатеља, а онда је наставио сам до коначног циља. До светиње на Острогу и пуног износа за Лукино лечење. Нека ти је са срећом, Дејане!


Зa помоћ Луки Радовићу доступни су и рачуни: динарски 160-6000001939263-29, девизни 160-6000001939303-06 IBAN RS35160600000193930306 SWIFT/BIC DBDBRSBG, а могуће је послати и СМС са текстом 255 на 3800 (цена поруке је 200 динара).