ПРОТЕСТНИ СКУП ЗАПОСЛЕНИХ У АПОТЕКАРСКОЈ УСТАНОВИ

Незадовљони одлуком локалне самоуправе да распише оглас за издавање под закуп осам објеката Апотекарске установе Краљево (АУ) чији је власник, запослени у овој установи одржали су протестни скуп пред зградом Градске управе.

Поручујучи да „здравље и лек нису роба“, револтирани апотекари окупили су се пред ванредну седницу Скупштине града Краљева заказане на захтев овдашње опозиције на којој је требало да буде разматрана актуелна ситуација  и статус Апотекарске установе, али заседање због недостатка кворума није ни почело.

фото: инфоКВпрес

– Тих осам апотека које су се нашле у огласу за закуп са укупно 32 запослена доносе чак 54 одсто прихода Апотекарске установе јер се налазе на веома добрим локацијама. Ако остане без тог прихода и значајнијег финансирања Града, ова Установа практично ће да се угаси јер сеоске апотеке нису профитабилне – поручују запослени.

Апотекарска установа са укупно 99 запослених расплаже са укупно 31  апотеком од којих је 12 на сеоском подручју и покрива територију Краљева, Врњачке Бање и Рашке.